CHV

In 2010 zijn we gestart met het opvragen en verwerken van de NVGA financiële boekingsprotocollen voor Delta Lloyd. Daarbij leveren we o.a. een aantal Qlikview applicaties waarin maatwerk opgenomen is, het product MTV. Om dit breed in te kunnen zetten bij meerdere verzekeraars zijn we in de loop van 2011 gestart met de ontwikkeling van CHV.
CHV biedt, naast de opvraging en verwerking van NVGA bestanden, een gestandaardiseerd overzicht via Qlikview en een output op maat naar wens van de verzekeraar. Daarbij kan MTV als uitbreiding afgenomen worden voor een overzicht op maat.

Een ander belangrijk onderdeel van de verwerking zijn een groot aantal controles: Dubbel aangeleverd, foutieve periode, ontbrekende data, foutieve of nieuwe maatschappijcodes, foutieve of ontbrekende branchevertalingen en zelfs inhoudelijke afwijkingen. Hiermee wordt de verzekeraar gewaarschuwd indien de volmacht afwijkende gegevens aanlevert. Dit om te voorkomen dat deze uiteindelijk in de boeken van de verzekeraar terecht komen.


CHV is met veel succes erg hard blijven groeien:
In de tussentijd ontwikkelen we door om de techniek te optimaliseren.
Een mooi voorbeeld hiervan is ingebouwd in de laatste versie van onze controles van het zogenoemde voorportaal. In dit voorportaal worden 3 controles uitgevoerd:
Deze controles worden statisch aan de verzekeraar voorgelegd. Bij het accepteren van het bestand wordt in de avond de volgende controle uitgevoerd en bij uitval wordt deze weer getoond in het voorportaal.

In de nieuwste release worden bij verwerking van XML bestanden (het nieuwe NVGA formaat) alle controles in één keer gedaan, hierdoor hoeft de verzekeraar niet 3 dagen te wachten voordat een bestand alle controles heeft doorlopen. Daarnaast worden alle meldingen dagelijks ververst zodat bij aanlevering van een missend bestand de melding automatisch verbeterd wordt, of zelfs verdwijnt omdat de missende data inmiddels is aangeleverd. Tegelijkertijd wordt het werk wat wij moeten verrichten om de verzekeraar van dienst te zijn tot een minimum beperkt.

Hiermee wordt de verzekeraar in control gebracht van alle processen om ons werk te ontnemen, maar vooral ook alle informatie zo goed mogelijk gepresenteerd waardoor deze weinig vragen over heeft na het controleren van de standaard rapportages. Zo ontwikkelden we een status-overzicht wat exact de huidige status per GA per periode en per maatschappijcode weergeeft.

Naast het verwerking van financiële NVGA protocollen zijn we ook bezig met ontwikkeling van vergelijkbare functionaliteiten om de nieuwe NVGA Polis Schade files te kunnen verwerken. Deze bestanden zijn de nieuwe standaard in de NVGA markt om te voldoen aan de Solvency II behoeftes, zo lopen we mee met de behoeftes van de markt om ook daarvoor de verwerkingsstandaard te worden.

Als er nog vragen zijn inzake CHV, dan kun je die stellen richting henry.verploegen@marketscan.nl of pascal.vanheeswijk@marketscan.nl.